Vályi-Nagy Vilmos átadta Az Év Projektmenedzsere Díjat

 
„Jó projektmenedzserek és projektmenedzseri tudás nélkül nincs változás és fejlődés. A magyar kormány és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztései végrehajtásához egyaránt számít a projektmenedzsment szakma tudására és támogatására.” - mondta Vályi-Nagy Vilmos kormányzati informatikáért felelős, helyettes államtitkár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium védnöksége alatt álló, Az Év Projektmenedzsere Díj átadóünnepségén, 2012. november 8-án, Budapesten.
-- 
A helyettes államtitkár üdvözölte azt a kezdeményezést, hogy a szakma minden évben hivatalosan is elismeri egy-egy kiváló projektmenedzser képességeit és eredményeit. Hangsúlyozta, hogy Magyarország bővelkedik tehetséges projektmenedzserekben, a jövőben mind az állami, mind pedig a versenyszférának az lesz a feladata és felelőssége, hogy ez a magas szintű tudás a gyakorlatban is megjelenjen. ,,A világ legversenyképesebb gazdaságaiban ismerik és elismerik a projektmenedzserek hozzáadott értékét az értékláncban. Nekünk is az a célunk és érdekünk, hogy egyre több, jó projektmenedzserünk és szakemberünk legyen, a kormány ezért oktatási és képzési stratégiájának kialakításakor is hangsúlyt helyezett a korai képzésre, hogy a gyerekek akár már az általános iskolában is alapvető projektvezetési ismeretekre tegyenek szert." - zárta gondolatait a helyettes államtitkár.
--
A díjátadót a projektmenedzsment szakma hazai szervezetei közösen hirdették meg, értékelték és tettek javaslatot az Év Projektmenedzserének személyére. A szervezetek meghatalmazott képviselőiből e díj szervezésére létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla célja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire.
--
A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett elismerést idén tizenkettedik alkalommal adta át Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség és a Díjbizottság elnöke, ezúttal Taby Tamásnak, a SWICON Zrt. Üzletág igazgatójának. Az idei sok színvonalas pályázatra tekintettel a Tábla két különdíjat is kiosztott, az egyiket Pomázi Gyula, a Provice Üzleti és Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója, a másikat Szulyovszky Gábor Viktor, a Pedrano Holding Kft. ügyvezetője, senior projektmenedzsere kapta.
--
A Projektmenedzsment Világnap eseményeihez kapcsolódik a november 8-án, 13 órakor kezdődő Körkapcsolás Konferencia is, melynek témája: „Hogyan lehet elsajátítani a projektmenedzsmentet? Projektmenedzsment kompetenciák fejlesztése.”


(Fotó: Polgár Julianna)